Krádež mobilu. Pytliactvo a útok na verejného činiteľa. Ublíženie na zdraví, obmedzovanie osobnej slobody a vydieranie

26.07.2010 Celý región

Krádež mobilu: V sobotu 24. 7. 2010 oznámil na linku 158 dvadsať ročný muž z Jarovníc, okr. Sabinov, že doposiaľ neznámy páchateľ v noci z piatka na sobotu vošiel cez otvorené dvere do rodinného domu, v obci Jarovnice ...
Prípad vyšetrujú Jarovnickí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody.

Pytliactvo a útok na verejného činiteľa
V sobotu 24.07.2010 pár minút pred dvanástou hodinou bolo polícii v Prešove oznámené, že pri vodnej nádrži pri obci Jakubovany okr. Sabinov došlo k útoku na člena rybárskej stráže. Policajti vyšetrovaním zistili že 42 ročný Prešovčan v sobotu 24.07.2010 v čase okolo 11.00 hod. lovil pri vodnej nádrži pri obci Jakubovany okr. Sabinov ryby a na výzvu člena rybárskej stráže sa nevedel preukázať platným rybárskym lístkom a ďalšími potrebnými povoleniami na lov rýb. Na jeho výzvu, aby z miesta lovu neodchádzal a počkal na príchod privolanej policajnej hliadky nereagoval, nastúpil do svojho auta zn. Ford Fusion a chcel odísť. Keď člen rybárskej stráže sa mu snažil v odchode zabrániť tak, že sa postavil pred jeho auto to naštartoval, pohol sa a pri tom opakovane spolu 3 - krát mu narazil predným nárazníkom svojho auta do obidvoch kolien. Poškodený člen rybárskej stráže radšej ustúpil z cesty a pytliak odišiel smerom do Prešova. Po ceste ho však zastavili policajti zo Sabinova. Členovi rybárskej stráže spôsobil pomliaždeniny na obidvoch kolenách, ktorých liečenie si nevyžaduje práceneschopnosť. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a vzniesol 42 ročnému pytliakovi z Prešova obvinenie pre prečin pytliactva a pre zločin útoku na verejného činiteľa. Obvinený je stíhaný na slobode.

Ublíženie na zdraví, obmedzovanie osobnej slobody a vydieranie
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin obmedzovania osobnej slobody, zločin vydierania a zločin ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva, ku ktorým došlo v nedeľu 25.7.2010 okolo 05.30 hod. v Poprade na autobusovej zastávke. Doposiaľ neznámi piati páchatelia, násilím vtiahli do vozidla zn. BMW, tmavej farby 25 ročného muža z Gánoviec a odviezli ho na účelovú komunikáciu vedúcu ku strelnici v Poprade-Kvetnica cca 200 m od cesty. Tu ho vytiahli vonku z auta, pričom počas celej cesty aj potom vonku ho udierali po celom tele, aby povedal meno muža , s ktorým bol predtým na čerpacej stanici OMV Poprad. Totiž tam malo medzi týmto neznámym mužom a jedným z páchateľov dôjsť ku konfliktu. Poškodený Gánovčan utrpel otras mozgu, početné pomliaždenia hlavy a tváre s práceneschopnosťou 4 týždne. Pri bitke mu poškodili aj mobilný telefón v hodnote 20, - Eur.
 

Vyberte región